Le Gruyére, 200g
169 KčDoručení běžně do 2 - 4 pracovních dnů
Nenašli jste požadované informace?
Syrové těsto sýru Le Gruyére má jen tu a tam pár malých oček ve velikosti hrášku. To proto, že zrání probíhá v chladných, vlhkých prostorách. Mladý gruyére zraje 4-5 měsíců, zralý až velmi vyzrálý 5-14 měsíců někdy i déle. Gruyére má plnější chuť, je slaný a pikantní s finále vlašských ořechů. Vyrábí se z plnotučného…
Popis produktu
Syrové těsto sýru Le Gruyére má jen tu a tam pár malých oček ve velikosti hrášku. To proto, že zrání probíhá v chladných, vlhkých prostorách. Mladý gruyére zraje 4-5 měsíců, zralý až velmi vyzrálý 5-14 měsíců někdy i déle. Gruyére má plnější chuť, je slaný a pikantní s finále vlašských ořechů. Vyrábí se z plnotučného nepasterovaného mléka.
Náš tip: Le Gruyére můžete tavit, použít do raclettovače. Bude vám chutnat zapečený, protože tavením získává jeho chuť na itenzitě. Máte-li rádi sýr výrazný, dejte si ho klidně i jen tak k vínu.
Tip sommeliera: K tomuto sýru doporučujeme bílé víno, ale plnější, kulatější chuti. Zkuste třeba Chardonnay od Gerarda Depradieu.