Cheddar, 200g
169 KčDoručení běžně do 2 - 4 pracovních dnů
Nenašli jste požadované informace?
Je nejrozšířenějším sýrem v Evropě a hanlivě bývá označován jako ´ten do pastičky na myši´. Pochází z jihozápadní Anglie a vyrábí se v různých fázích vyzrálosti (3 měsíce – 3 roky), podle toho se odvíjí také barva tohoto sýra, která je od světle žluté po tmavě oranžovou. Vyzrálost se projevuji i na chuti sýru, která…
Popis produktu
Je nejrozšířenějším sýrem v Evropě a hanlivě bývá označován jako ´ten do pastičky na myši´. Pochází z jihozápadní Anglie a vyrábí se v různých fázích vyzrálosti (3 měsíce – 3 roky), podle toho se odvíjí také barva tohoto sýra, která je od světle žluté po tmavě oranžovou. Vyzrálost se projevuji i na chuti sýru, která je jemná máslová, až vyzrálá a pikantní s menšími krystalky. Snadno se rozpouští, proto je velmi oblíben v kuchyni k přípravě nejrůznějších pokrmů.
Náš tip: Chedar má široké využití v teplé i studené kuchyni. Můžete si ho dát k vínu, na čerstvý chléb, chlebíčky, nebo ho použít do sýrových omáček, na pizzu nebo zapékání. Chedar jakožto anglický gentleman bude výborný i do sendvičů.
Tip sommeliera: K půlročnímu Chedaru si dopřejte červené víno. Doporučujeme Cabernet Sauvignon od Ampelosu.