Belsagio Mezzano, 200g
149 KčDoručení běžně do 2 - 4 pracovních dnů
Nenašli jste požadované informace?
Další z řady sýrů vyrobených v Holandsku, jenž nese italské jméno. Strukturou i chutí dost připomíná jednoletý italský parmazán. Tento sýr je díky fantastické karamelkové chuti jedním z nejoblíbenějších sýrů našich zákazníků. Je to přírodní, polotvrdý sýr plné konzistence. Zraje nejméně 16 týdnů, a to na smrkovém dřevě za použití speciálních zrajících kultur. Díky tomu…
Popis produktu
Další z řady sýrů vyrobených v Holandsku, jenž nese italské jméno. Strukturou i chutí dost připomíná jednoletý italský parmazán. Tento sýr je díky fantastické karamelkové chuti jedním z nejoblíbenějších sýrů našich zákazníků. Je to přírodní, polotvrdý sýr plné konzistence. Zraje nejméně 16 týdnů, a to na smrkovém dřevě za použití speciálních zrajících kultur. Díky tomu má sýr jedinečnou chuť a nasládlou kořenitou vůni.
Hlavní složkou sýru je mléko z vybraných horských farem provincie, úcta k tradici, vášeň, zkušenosti a hygienicky kontrolované prostředí. Sýr, jehož původ sahá až do středověku, se vyrábí výhradně z kravského nepasterizovaného mléka. Při jeho výrobě se používá mléko z ranního a večerního dojení. Zraje od 3 do 8 měsíců (označení mezzano je zkratkou pro mezzo anno, italsky půl roku). Hmota je kompaktní, s menšími očky, barva kolísá sezónně od bílé (mléko nadojené v zimě) po slámově žlutou (mléko nadojené v létě). Má lehce pikantní chuť, která se zráním zintenzivňuje. Sýr má certifikaci chráněného označení původu DOP.
Náš tip: Má všestranné využití, skvěle chutná samotný se sklenkou kvalitního bílého vína. Dá se strouhat na těstoviny, zapékat a je vhodný i do toastu. I proto se mu všeobecně říká sýr na každý den.
Tip Sommeliera: K Belsagio Mezzano se výborně hodí bílá vína, nejlépe pak Tramín, Rulandské bílé i šedé, Muller Thurgau či Moravský muškát.